طرح توجیهی نگهداری میوه به روش IQF

طرح توجیهی نگهداری میوه به روش IQF

طرح توجیهی نگهداری میوه به روش IQF

 

8900 تومان – خرید

 

خلاصه طرح توجیهی :

نام محصول یا خدمات : نگهداری میوه و سبزیجات به روش IQF

ظرفیت عملی : ۸۰۰ تن در سال

موارد کاربرد : تهشه انواع غذاها ، پیش غذاها ، سالاد ها و …

اشتغال زایی : ۳۰ نفر

طرح توجیهی نگهداری میوه به روش IQF
طرح توجیهی نگهداری میوه به روش IQF

محصول مورد مطالعه طرح حاضر، نگهداری میوه و سبزی به روش IQF می باشد. این محصولات یک ماده غذایی بوده که در تهیه انواع غذاها، مصرف مستقیم به عنوان میوه و تنقلات و غیره دارای کاربرد است. میوه و سبزی از جمله مواد غذائی مهم در رژیم غذائی انسان ها محسوب می گردند و بدن بخش عمده ویتامین ها ، املاح معدنی ، کالری و سایر مواد مورد نیاز خود را از طریق مصرف آنها بدست می آورد. اهمیت غذائی سبزی و میوه ها در سطحی است که بیشتر دانشمندان علوم تغذیه و پزشکان مصرف آن را بر انواع گوشت ها ترجیح و توصیه می نمایند بطوری که بخش قابل توجهی از مردم با حذف یا کاهش مواد گوشتی از رژیم غذائی خود، سبزی خوری را پیشه نموده اند . از طرف دیگر برخی میوه و سبزی ها نه به عنوان غذای اصلی بلکه بصورت کمک غذا، مکمل غذا، تنقلات و غیره مصرف می گردند.

ولی همانطوریکه می دانیم، سبزی و میوه جات محصولات کشاورزی هستند که تولید آنها تنها در فصول خاصی از سال امکان پذیر بوده و در سایر ایام امکان دسترسی به آنها وجود ندارد و از طرف دیگر هم بسیاری از این محصولات نیز از عمر نگهداری بسیار کوتاه برخوردار نبوده و لذا نمی توان آنها را برای فصول دیگر سال نگهداری کرد. از اینرو با توجه بر علاقه مندی مصرف این محصولات در کلیه فصول سال ، روش های مختلفی برای فرآوری و نگهداری سبزی و میوه در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد که از آن جمله می توان به خشک کردن ، کنسرو ( قوطی ) کردن ، انجماد، نگهداری در شربت غلیظ شکر (مانند مرباها) نگهداری در آب و نمک (مانند شوریجات ) و غیره اشاره کرد. لیکن نکته ای که در اینجا ذکر آن ضروری می باشد، توجه به کیفیت سبزی و میوه است بطوریکه در کلیه روش های نگهداری ذکر شده در بالا، طعم، مزه، شکل ظاهری و حتی شکل ظاهری سبزی و میوه با حالت تازه آن متفاوت است و لذا مصرف کننده هر چند علاقه مند به مصرف آنها می باشد ولی طعم و مزه میوه و سبزی تازه را از مصرف موارد نگهداری شده آنها دریافت نمی کند و لذا همواره در پی آن است که با استفاده از تکنولوژی های مدرن ، این محصولات را طوری نگهداری کند که کیفیت آنها (طعم ، مزه ، مواد مغذی ، شکل ظاهری و …..) کمترین تفاوت با نوع تازه آن داشته باشد و روش IOF برای نیل به این هدف ابداع و مورد استفاده قرار می گیرد.

فرمت فایل : pdf

تعداد صفحات : ۷۴ صفحه

8900 تومان – خرید